بومی منطقه | بومی مناطق ساحلی حوضه مدیترانه شرقی و همچنین در شمال ایران در انتهای جنوبی دریای خزر |
مشخصات مورفولوژی | این گیاه از نوع بن سای های همیشه سبز است و دارای واریته های متفاوتی است برخی دارای برگهای باریک و بلند وبرخی دیگر دارای برگهای گرد می باشد . برگها چرمی بوده و در بالای گیاه به رنگ سبز تیره براق و در پایین سبز روشن می باشند . پوست تنه به رنگ خاکستری روشن می باشد که در کنار شاخ و برگ چرمی این گیاه را بسیار جذاب کرده است . این گیاه در بهار گلهای کوچک کرم رنگ معطری تولید می کند که به میوه های سبز ی بنام زیتون تبدیل می شوند و وقتی می رسند به رنگ سیاه در می آیند و در پاییز آماده برداشت هستند . زیتون ها اغلب برای تهیه روغن زیتون استفاده می شوند . |
محیط مناسب برای رشد | خارج از ساختمان |
دمای حداقل | 41 درجه فارنهایت |
کوددهی | در طول فصل رشد با یک کود مایع متعادل تغذیه شود . در زمستان نیازی به تغذیه ندارد . |
روش تکثیر | بذر یا قلمه |
آفات و بیماریها | از آفات این گیاه شته و کنه های عنکبوتی است. |
مراقبت و نکات باغبانی | وقتی داخل ساختمان نگهداری می شود باید دقت کرد که نور کافی دریافت می کند .باید نزدیک یک پنجره با نور خورشید قرار گیرد .
در طول آب و هوای گرم تابستان نیاز به غبار پاشی آب دارد.
زمانیکه این گیاه را آب می دهید خیلی سریع همه آب را جذب می کند ممکن است تصور شود که به آب بیشتری نیاز دارد در صورتیکه نباید آب اضافه به آن داد زیرا گیاه آب را بای استفاده بعداًذخیره می کند .با اینکه گیاهی مقاوم به خشکی است ولی نباید برای مدت طولانی خشک بماند . خشکی خاک برای مدتی درخت زیتون را از بین نمیبرد ولی مطمئناً باعث میشود از میوه دادن بیافتد و از طرفی سیستم ریشه ای بن سای گسترده نمی باشد به همین دلیل خشکی زیاد را نمی تواند تحمل کند .
در بهار یا اوایل پاییز می توان هرس را انجام داد .
هر دو یا سه سال یکبار در اوایل بهار قبل از ظاهرشدن برگها نیاز به تعویض گلدان دارد .
|
توضیحات | نام های دیگر : Common Olive, European Olive, Olive |