پیچ گلیسین
پنل کاربری     |   ورود   |   ثبت نام

پیچ گلیسین

نام علمی

WISTERIA SINENSIS

تیره گیاهی

FABACEAE

پیچ گلیسین

نوع خاک

خاک لومي با زهکشی

نور مناسب

زیاد

دمای مناسب

25 درجه سانتیگراد

میزان آبیاری

کمی مرطوب

بن سای پیچ گلیسین (پیچ انگوری ، CHINESE WISTERIA)
بومی منطقهچین در استان های Guangxi، Guizhou، هبی، هنان، هوبئی، ابزاری، و یوننان
مشخصات مورفولوژینوع گیاه بن سای است.داراي برگ هاي متناوب و به فرم مرکب شانه اي فرد ، گل هايي به رنگ آبي ، ارغواني يا بنفش که به صورت گل آذين خوشه قرارگرفته اند.گل آذين خوشه ي زيبايش سبب معروفيت اين گياه شده است. پس از گلدهي ، بذور در غلافهايي تشکيل مي شوند. اين غلافها (نيام) به رنگ سبز مي باشند.
محیط مناسب برای رشدداخل ساختمان
دمای حداقل10- درجه سانتیگراد
کوددهیتغذيه اين گياه به خاک کاملا غني از مواد آلي و معدني نياز دارد. کود دهي قبل از زمان گلدهي براي پديدار شدن گل هاي زيبا ضروري است. در بهار و تابستان ( در هر دو موعد گلدهي ) کود دهي انجام مي شود. در مورد نسبت کود دهي NPK آن اطلاعاتي در دست نيست اما کود سوپر فسفات به ميزان 68 گرم و سولفات پتاسيم به ميزان 48 گرم در هر متر مربع خاک به اين گياه داده مي شود تا گلدهي تحريک شود و گلهاي زيبايي پديدار شوند.
روش تکثیرتکثير به چندين روش گليسين را مي توان تکثير نمود : 1- قلمه= قلمه چوبي يا قلمه نيمه چوبي را از شاخه هاي جانبي در ابتدا يا اواسط تابستان تهيه مي کنند و در خزانه قرار مي دهند. 2- خوابانيدن= خوابانيدن سر شاخه ها در پاييز صورت مي گيرد. 3- پيوند زدن= راه تجاري تکثير گليسين است که در اوايل بهار صورت مي گيرد. 4- بذر= بذرها داراي خواب نيستند و جوانه زني شان به خوبي صورت مي گيرد. در فروردين يا ارديبهشت مي توان بذر ها را کاشت. البته خيس کردن بذور به مدت 24 ساعت در آب قبل از کاشت،جوانه زني را سرعت مي بخشد. بذر هايي که مربوط به سال جاري هستند بهترين جوانه زني را دارند و با گذشت زمان، به سرعت قوه ناميه شان کاهش مي يابد.
آفات و بیماریهااز آفات این گیاه شته ها و شپشک ها است و از بیماریهای این گیاه بيماري لکه برگي است.
مراقبت و نکات باغبانیخاک هاي سنگين را نمي پسندد. به خاک هاي گچي و آهکي حساس است و PH5/5 تا 5/6 ( کمي اسيدي) بهترين حالت براي اين گياه است. خشکي را به خوبي تحمل مي کند و به رطوبت فراوان حساس است. در هر سال، دو نوبت هرس بايستي انجام شود: 1- هرس پائيزه 2- هرس زمستانه هرس پائيزه در مهر ماه صورت مي گيرد . در اين هرس شاخه هاي سال جاري تا 30 سانتي متري شاخه اصلي قطع مي شوند و بايستي4 تا 6 برگ روي هر شاخه باقي گذاشته شود. هرس زمستانه در اواخر زمستان (بهمن ماه يا اسفند ماه) صورت مي گيرد. در اين هرس شاخه هاي جانبي را قطع مي کنند به طوري که باقيمانده ي شاخه داراي 2 تا 3 جوانه باشد. اين جوانه ها تبديل به گل خواهند شد. گل ها در اين درختچه در شاخه هاي سال قبل پديدار مي شوند و در طي هرس کردن نبايد شاخه ها را کاملا قطع نماييم. بلکه بايستي 2 تا 3 جوانه باقي بگذاريم.
توضیحاتبذر ها و غلافهای بذری این گیاه سمی هستند .